Go Back

Caldo Verde A` Minhota (Viherkaalikeitto)

Tämä herkullinen vihreä keitto on kotoisin Portugalin Minhon laaksosta. Se on helppo ja nopea valmistaa ja käy eturuokana, mutta myös kesäisenä kevyenä pääruokana. Lisää makua keittoon antavat pannulla paistetut Chorizo-makkaraviipaleet, jotka lisätään keittoon valmistuksen loppupuolella. Juomaksi sopii hyvin esimerkiksi kuiva hapokas valkoviini Vinho Verden alueelta.
Cook Time 45 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 200 g Savoiji- tai viherkaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 600 g perunaa
  • 4-8 viipaletta chorizo- makkaraa
  • 1,5 dl oliiviöljyä

Instructions

  • Kuori perunat ja sipuli ja keitä 1,5 litrassa suolattua vettä, johon on lisätty puolet öljystä.
  • Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Soseuta kypsät perunat ja sipuli.
  • Viipaloi makkara ja paista muutama minuutti.
  • Laita kattila takaisin liedelle, lisää makkara ja lämmitä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää hienoksi suikaloitu kaali ja anna kiehua muutama minuutti.
  • Lisää loppu öljy ja tarjoile tuoreen leivän kanssa, mieluiten maissileivän.