Go Back

Grillatut porsaanpihvit ja paprikaragu

Liha on tärkeä osa portugalilaista ateriaa ja grillaaminen on yleinen tapa valmistaa niin lihaa kuin äyriäisiäkin. Tämä portugalilainen ateria koostuu grillatusta porsaanpihvistä, paprikaragusta ja paistetuista perunoista. Paprika on yleisesti käytetty vihannes Portugalissa ja tässä reseptissä se on maustettu yrteillä. Paistetut perunat ovat myös hyvin tyypillinen portugalilainen lisäke. Viinisuositus: Messias Tradição Baga 2017 tai punaviini esim. Pinot Noir -rypäleestä.
Cook Time 45 minutes
Cost n. 12 € (4 annosta)

Ingredients

  • 4 porsaan ulkofilepihviä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kelta- tai punasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 20 tuoretta korianterin lehteä
  • 10 timjaminoksan lehdet
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl balsamicoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Instructions

  • Mausta pihvit makusi mukaan ja paista ne grillissä tai parillapannulla liedellä.
  • Leikkaa paprikat ja sipulit kapeiksi suikaleiksi ja paista ne kevyesti oliiviöljyssä.
  • Purista valkosipulin kynnet ja ripottele päälle sokeria ja paprikajauhetta.
  • Kun paprikat alkavat pehmetä, kaada päälle balsamicoviinietikkaa ja keitä 2 min.
  • Silppua timjami ja korianteri, sekoita ragun joukkoon ja annostele valmiiksi lautasille. Kaada päälle loput limestä, mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
  • Nosta pihvit ragun päälle ja tarjoile paistettujen perunoiden kanssa, kuten Portugalissa on tapana.