Go Back

Kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense

Portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta paistettuja kalafileitä. Muskottipähkinä toi eksoottisen säväyksen tuttuun perunasoseeseen. Viinisuositus: Valkoviini Quinta de Chocapalha Arinto 2016 Lissabonin alueelta Portugalista.
Course Main Course
Cook Time 1 hour
Servings 4
Cost 15 €

Ingredients

  • 4 kpl turskafilettä
  • rkl oliviiöljyä
  • suolaa, pippuria, jauhettua muskottipähkinää
  • 1 kpl muna
  • vehnä- ja korppujauhoa panerointiin
  • öljyä paistamiseen
  • 1 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 1 kpl porkkana
  • oliiveja

Kastikkeeseen:

  • 80 g voita
  • ½ sitruunaa
  • silputtua persiljaa

Instructions

  • Puhdista kalafileet ja marinoi niitä hetki liemessä, jossa on sitruunamehua, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Kuivaa fileet, kääntele vatkatussa kananmunassa ja leivitä vehnä- ja korppujauholla. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kuori ja soseuta. Lisää 50 g voita, mausta muskottipähkinällä ja vispaa joukkoon lämmitettyä maitoa.
  • Paista kalafileet kuumassa öljyssä ja valuta ylimääräinen öljy pois. Nosta korkea keko perunasosetta tarjoiluvadille ja asettele kalafileet päälle. Koristele persiljanoksilla ja kivettömillä oliiveilla. Viipaloi keitetty porkkana ja asettele vadin reunoille.Valmista lopuksi kastike. Sulata voi kattilassa ja asekoita joukkoon sitruunanmehu ja silputtu persilja.