Go Back

Punaviinissä keitetty häränfilee

Tämä ruoka sopii hyvän lihan ystäville. Ruokalaji on kevyt ja tuo erinomaisesti esiin lihan aidon maun ja luonteen. Vähärasvaista, valmiiksi mureaa lihaa keitettäessä tulee lämpö pitää hyvin mietona. Neste ei saa lainkaan kiehua, riittää, että se vain poreilee, jotta lopputulos on mehukas. Valmiin fileen tulee jäädä hiukan punertavaksi.
Course Main Course
Cook Time 1 hour
Servings 4

Ingredients

  • häränfilee 600 g
  • punaviiniä
  • sellerinvarsi
  • salottisipuli
  • laakerinlehti
  • timjamia
  • rosmariinia
  • suolaa ja kokonaisia pippuria 5 kpl

Lisäkevihannekset:

  • 6 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 15 pikkusipulia

Kastike:

  • 1 l punaviiniä
  • 1 dl portviiniä
  • 2,5 dl vasikanlihalienta tai lihafondia
  • 4 salottisipulia
  • 300 g voita
  • suolaa ja pippuria

Instructions

  • Valmista kasvisliemi. Kuori salottisipulit, pilko ne ja pane kattilaan punaviinin kanssa, Lisää sellerit, yrtit ja pippuri. Keitä maukkaaksi liemeksi.
  • Kuori porkkanat ja sipulit, muotoile kesäkurpitsat ja porkkanat pieniksi soikeiksi paloiksi. Keitä vihannekset erikseen rapeiksi suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä.
  • Valmista kastike. Kuumenna punaviini, portviini, vasikanlihaliemi ja hienonnetut salottisipulit kiehuvaksi. keitä kokoon, kunnes jäljellä on kolmannes. Anna jäähtyä hiukan ja vatkaa voi joukkoon pieninä paloina. Kaada siivilän läpi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna kasvisliemi. Lisää fileepalat poreilevaan liemeen ja keitä hyvin hiljaa 8 minuuttia. Kaada kastiketta lautaselle, pane päälle lihapala ja asettele lisäkevihannekset ympärille.