Naudanpihviä punaviinikastikkeessa
Tällä retrohenkisellä ruokaohjeella on etelä-eurooppalaiset perinteet. Tämän aterian kruunaa herkullinen yrttinen punaviinikastike. Lisäkkeeksi sopivat keitetty riisi ja tomaattisalaatti. Huom. Kuvassa pihvejä on 8 eli 2-kertainen annos ohjeeseen verrattuna. Myös kastiketta on valmistettu 2-kertainen annos.
4-viipaletta naudanlihaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
mausteseos: timjami, basilika, rakuuna
1 rkl vehnäjauhoja, oliiviöljyä
2,5 dl punaviiniä
3 rkl tomaattisosetta
2 rkl kevytkermaa
1,5 tl maissijauhoja
Kuivaa lihaviipaleet hyvin. Hiero niihin suolaa, pippuria ja paprikaa ja sen jälkeen mausteseosta. Upota toinen puoli pihveistä jauhoihin.
Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Ruskista viipaleet ensin jauhotettu puoli alaspäin, sitten toinen puoli.
Kaada vesi ja viini päälle. Hämmennä tomaattisose joukkoon.
Peitä kannella, anna poreilla noin tunnin ajan ja ota viipaleet padasta. Pidä ne lämpiminä.
Lisää kerma ja suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla.
Pane viipaleet takaisin pataan ja kiehauta vielä koko sisältö.