Go Back

Naudanpihviä punaviinikastikkeessa

Tällä retrohenkisellä ruokaohjeella on etelä-eurooppalaiset perinteet. Tämän aterian kruunaa herkullinen yrttinen punaviinikastike. Lisäkkeeksi sopivat keitetty riisi ja tomaattisalaatti. Huom. Kuvassa pihvejä on 8 eli 2-kertainen annos ohjeeseen verrattuna. Myös kastiketta on valmistettu 2-kertainen annos.
Total Time 2 hours
Servings 4
Cost 30 €

Equipment

  • 4-viipaletta naudanlihaa
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta
  • mausteseos: timjami, basilika, rakuuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja, oliiviöljyä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl kevytkermaa
  • 1,5 tl maissijauhoja

Instructions

  • Kuivaa lihaviipaleet hyvin. Hiero niihin suolaa, pippuria ja paprikaa ja sen jälkeen mausteseosta. Upota toinen puoli pihveistä jauhoihin.
  • Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Ruskista viipaleet ensin jauhotettu puoli alaspäin, sitten toinen puoli.
  • Kaada vesi ja viini päälle. Hämmennä tomaattisose joukkoon.
  • Peitä kannella, anna poreilla noin tunnin ajan ja ota viipaleet padasta. Pidä ne lämpiminä.
  • Lisää kerma ja suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla.
  • Pane viipaleet takaisin pataan ja kiehauta vielä koko sisältö.

Video