Go Back

Naudan sisäfileepihvi, fenkolilastut ja palsternakkapyree

Course Main Course
Total Time 1 hour
Servings 2

Ingredients

Ainekset (2 annosta):

  • 2 kpl naudan sisäfileepihviä
  • 1 kpl fenkoli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk valkoista parsaa n. 150 g
  • 1 yrttivoitanko valmis
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Palsternakkapyree (2 annosta)

  • 3 jauhoista perunaa
  • 1 palsternakka 250 g
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 50 g voita
  • ½ tl suolaa

Instructions

  • Ota naudan sisäfileepihvit vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön.
  • Valmista palsternakkapyree perunasoseen tapaan. Kuori sekä kuutioi perunat ja palsternakka. Lisää ne kiehuvaan kermamaitoseokseen, keitä kypsiksi ja soseuta. Lisää voi ja suola.
  • Kuumenna pannu kuumaksi ja laita siihen voiöljy-seos. Kun voin vaahto on laskeutunut ja voi hieman ruskistunut, laita pihvit pannulle. Paista pihveihin ruskea pinta, jonka jälkeen mausta ne suolalla ja pippurilla.
  • Laita pihvit uunivuokaan 120 -asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Tällä välin kuumenna valkoiset parsat (tölkkiparsa) omassa liemessään, leikkaa fenkolista lastumaisia suikaleita ja ruskista ne pikaisesti voissa pannulla.
  • Ota pihvit uunista ja anna niiden vetäytyä alumiinifolion alla muutama minuutti. Pihvit saavat jäädä reilusti medium-kypsiksi.
  • Pyöräytä palsternakkapyree lautaselle matalaksi pediksi, aseta päälle puolitetut parsat ja purista niiden päälle hiukan valkosipulia. Aseta pihvi palsternakkapedille parsojen päälle, pihvin päälle yrttivoinappi sekä ruskistetut fenkolilastut. Koristeeksi jotakin vihreää.