Go Back

Naudan ulkofilettä, bataattia ja gratinoidut kastanjat (Lombo de Vaca com Batata Doce ja Gratinado de Castanhas)

Perinteinen portugalilainen liharuoka, joka sopii esimerkiksi syksyisiin juhliin. Naudanliha on parhaimmillaan mediumina. Kastanjoita saa kaupasta myös puolivalmiina, kypsennettynä ja kuorittuna. Viiniksi tälle ruoalle sopii mehevä, täyteläinen, voimakas punaviini kuten esimerkiksi portugalilainen Tyto alba.
Course Main Course
Cook Time 1 hour 30 minutes
Servings 4
Cost 25-30 €

Ingredients

  • 1 kpl naudan ulkofile
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • purjosipuli
  • 0,5 dl vettä
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 2,5 dl öljyä
  • 200 g sipulia
  • 400 g porkkanoita
  • 300 g bataattia
  • 1 rkl mietoa paprikajauhetta
  • pippuria
  • -
  • Gratinoidut kastanjat
  • 1 kg kastanjoita
  • 1 sipuli
  • 50 g margariinia
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl anista

Instructions

  • Ruskista ulkofile öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja miedolla paprikajauheella.
  • Huuhtele ja kuori bataatit, sekä viipaloi pitkittäissuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
  • Huuhtele ja kuori porkkanat, sipulit, purjo ja valkosipulin kynnet, viipaloi ja keitä kaikki kasvikset suolalla ja sitruunan mehulla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
  • Kääri liha bataattiviipaleisiin ja sido paistinarulla.
  • Voitele uuninkestävä vuoka puolella jäljellä olevasta öljystä ja lisää keitetyt ja valutetut vihannekset.
  • Aseta liha vihannesten päälle ja kaada lopuksi vuokaan jäljellä oleva öljy ja viini.
  • Kypsennä keskilämpöisessä uunissa (n. 225 astetta) noin 40 minuuttia, valele välillä ja mausta lopuksi suolalla.
  • Poista naru ennen tarjoilua ja tarjoile lisäksi gratinoituja kastanjoita.
  • -
  • Gratinoidut kastanjat
  • Keitä kastanjoita runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.
  • Valuta ja kuori kastanjat.
  • Kuullota hienonnettu sipuli margariinissa.
  • Anna hieman jäähtyä, lisää kerma ja maito koko ajan sekoittaen.
  • Asettele kastanjat uunivuokaan ja kaada sipuli-kermaseos päälle, mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja jauhetulla aniksella.
  • Peitä alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa keskilämmöllä (n. 200 astetta)10 minuuttia.
  • Poista folio ja gratinoi vielä 15 minuuttia korkeammassa lämpötilassa.
  • Koristele persiljan oksilla ja tarjoile lämpimänä.