Go Back

Lohta Minhon tapaan, Salmão à Minhota

Herkullinen lohiresepti suoraan Pohjois-Portugalista. Helppo ja nopea valmistaa. Oliiviöljy kastikkeen osana ja pannulla lohen paistorasvana tuo lisää maukkautta ruokaan. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi uuni- tai keitetyt kasvikset, peruna eri muodoissaan ja salaatit. Juomaksi sopii kuiva valkoviini esim. Ribeiro Santo Encruzado (Portugali)
Course Main Course
Cook Time 45 minutes
Cost 12 € (4 annosta)

Ingredients

  • n. 800 g lohta fileoituna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 viipaloitua keltasipulia
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja pippuria
  • vehnäjauhoja

Instructions

  • Valmista ensi kastike:
  • Kaada oliiviöljy kattilaan, lisää sipuliviipaleet ja laakerinlehti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hetki.
  • Lisää viinietikka ja anna jäähtyä.
  • Viipaloi fileoitu lohi sormen paksuisiksi suikaleiksi.
  • Mausta suolalla ja kääntele vehnäjauhoissa.
  • Paista kuumassa oliiviöljyssä.
  • Asettele lohisuikaleet tarjoiluvadille ja kaada tai nostele kastike päälle.