Go Back

Portugalilainen kanapata

Portugalilainen kanapata Frango na Cacarola à moda do Norte on maukas ja helppotekoinen sekä kätevää valmistaa isommallekin joukolle. Kanapadalle persoonallisen vivahteen tuovat yrtit, pekoni ja portviini. Viinisuositus: Punaviini Fonte do Beco 2017 Portugalin Setubalista.
Course Main Course
Cook Time 45 minutes
Cost 15 €

Ingredients

  • 1 kana tai broilerin rintapaloja
  • 200 g pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
  • 50 g voita
  • 12 pientä perunaa
  • 1 dl portviiniä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 nippu tuoreita yrttejä tai kuivattuja
  • 2 dl lihalientä
  • 2 kuutioitua keltasipulia

Instructions

  • Suikaloi pekoni tai kinkku ja laita liedelle isoon pataan.
  • Lisää voi, sipuli ja yrtit. Kun voi tirisee, ruskista kana tai broileripalat.
  • Lisää lihaliemi ja keitä kana.
  • Keitä sillä aikaa perunat, kuori ne ja lisää pataan kanan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää portviini ja annan kanan
  • Mausta suolalla ja pippurilla, lisää portviini ja anna kanan levätä hetken kannen alla.