Go Back

Stifado, kreikkalainen lihapata

Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Cook Time 3 hours
Servings 4
Cost 20 €

Ingredients

  • 500 g naudan sisäpaistia voi tehdä myös lampaasta
  • ½-1 dl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • laakerinlehti
  • kanelitanko
  • 1 tl neilikkaa tai kuminaa
  • 2 rkl voita
  • helmi- tai salottisipuleita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • hienonnettua persiljaa

Instructions

  • Leikkaa liha isoiksi paloiksi ja rukista oliiviöljyssä.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon etikka, tomaatti, viini ja loput mausteet sekä 1,5 dl vettä.
  • Hauduta vähintään 1,5 - 2 tuntia, kunnes liha on kypsää ja pehmeää. (1. tunti 200 astetta ja laske lämpö 150 asteeseen).
  • Kuullota helmi- ja valkosipulit voissa ja lisää pataan noin 45 minuuttia ennen ruoan valmistumista.
  • Koristele hienonnetulla persiljalla.
  • Tarjoa vaalean riisin, pastan, perunoiden (esim. paistettujen) ja leivän kanssa.