Tämä portugalilainen simpukkariisi, Arroz de mexilhão on maukas ja helppo valmistaa. Ruoan mausteista erityisesti korianteri toi ruokaan mielenkiintoisen ja omaleimaisen makuvivahteen. Juomaksi sopii hapokas valkoviini, kuten esimerkiksi Arinto dos Açores Terroir Vulcânico
Cook Time 45 minutesminutes
Servings 4
Cost 10-12 €
Ingredients
1kgsinisimpukoitatuoreena tai pakasteena
200mlkuivaa valkoviiniä
1sipuli
3valkosipulinkynttä
2kypsääkuorittua ja siemenetöntä tomaattia
7dlkuumaa vettä
3,5dlriisiä
suolaapippuria ja korianteria maun mukaan.
Instructions
Kuori, poista siemenet ja paloittele tomaatit.
Huuhdo simpukat (tuoreet). Laita ne kattilaan viinin kanssa. Keitä tuoreet simpukat, kunnes ne avautuvat.
Siivilöi liemi ja ota se talteen.
Lisää liemi, kuuma vesi, tomaatit ja riisi.
Mausta suolalla, pippurilla ja keitä noin 15 minuuttia.
Poista kuoret simpukoista, jätä muutama simpukka kuorineen koristeeksi.
Lisää simpukat ilman kuoria ja hienonnettu korianteri kattilaan ja kuumenna pari minuuttia.
Laita annokset lautaselle, koristele kuorellisilla simpukoilla ja korianterilla. Tarjoa esimerkiksi tuoreen vaalean leivän tai patongin kanssa.