Go Back

Portugalilainen simpukkariisi, Arroz de mexilhão

Tämä portugalilainen simpukkariisi, Arroz de mexilhão on maukas ja helppo valmistaa. Ruoan mausteista erityisesti korianteri toi ruokaan mielenkiintoisen ja omaleimaisen makuvivahteen. Juomaksi sopii hapokas valkoviini, kuten esimerkiksi Arinto dos Açores Terroir Vulcânico
Cook Time 45 minutes
Servings 4
Cost 10-12 €

Ingredients

  • 1 kg sinisimpukoita tuoreena tai pakasteena
  • 200 ml kuivaa valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 kypsää kuorittua ja siemenetöntä tomaattia
  • 7 dl kuumaa vettä
  • 3,5 dl riisiä
  • suolaa pippuria ja korianteria maun mukaan.

Instructions

  • Kuori, poista siemenet ja paloittele tomaatit.
  • Huuhdo simpukat (tuoreet). Laita ne kattilaan viinin kanssa. Keitä tuoreet simpukat, kunnes ne avautuvat.
  • Siivilöi liemi ja ota se talteen.
  • Lisää liemi, kuuma vesi, tomaatit ja riisi.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja keitä noin 15 minuuttia.
  • Poista kuoret simpukoista, jätä muutama simpukka kuorineen koristeeksi.
  • Lisää simpukat ilman kuoria ja hienonnettu korianteri kattilaan ja kuumenna pari minuuttia.
  • Laita annokset lautaselle, koristele kuorellisilla simpukoilla ja korianterilla. Tarjoa esimerkiksi tuoreen vaalean leivän tai patongin kanssa.

Video