Jean Sibelius Blanc 2018
Viinitapahtumat ja -matkat

Sibelius -sarjan viinit virtuaalitastingissa Instagramissa

Saimme sähköpostia Viinilehden ja viinikellari.comin järjestämästä kaikille avoimesta viinitastingista. Viinilehden viini-illan livelähetystä oli mahdollisuus seurata Instagramissa @viinilehti-kanavalla (27.3.2020). Aikaisemmin emme ole olleet mukana virtuaalisessa viinitastingissa, joten liityimme mielenkiinnolla mukaan.

Tastingissä maisteltiin Viinilehden Antti Rinta-Huumon ja viinintekijä Nea Berglundin johdolla kaksi Sibelius-viiniä; Jean Sibelius Blanc 2018 ja Jean Sibelius Rouge 2016. Viinintekijä Nea Berglund osallistui tastingiin etäyhteydellä kotoaan Chateau Carsinin tilalta. Itse osallistuimme tastingiin omalta kotisohvaltamme maistelemalla Jean Sibelius Blanc 2018 -viiniä.

Tastingin aluksi Antti Rinta-Huumo kertoi viinin maistelutekniikasta, jonka jälkeen hän ja Nea Berglund esittelivät molemmat viinit, viinejä maisteltiin ja niiden ominaisuuksia kuvailtiin. Lisäksi Nea Berglund kertoi viinien valmistusprosesseista. Myös suositeltavista viinilasimalleista keskusteltiin. Virtuaalitastingiin osallistujia oli yli 100 henkilöä ja heillä oli mahdollisuus kommentoida sekä esittää kysymyksiä Antille ja Nealle.

Sibelius-sarjan viinit

Jean Sibelius-sarjan viinit on tuotu markkinoille säveltäjä Jean Sibeliuksen perikunnan toiveesta saada kansallissäveltäjälle omat nimikkoviinit: puna- ja valkoviini sekä samppanja. Puna- ja valkoviinit, Jean Sibelius Blanc 2018 ja Jean Sibelius Rouge 2016 ovat Chateau Carsinin tuotantoa ja samppanjan, Jean Sibelius Champagnen tuottaja on Anthony Betouzet.

Chateau Carsinin viinitila sijaitsee Ranskan Bordeaux’ssa. Tilan on omistanut vuodesta 1990 suomalainen Berglundin perhe. Heidän aikanaan viinitila on uudistettu ottamalla käyttöön uuden maailman viinivalmistustekniikat ja uusitut valmistustilat. Tilan isäntänä toimii Juha Berglund ja viinintekijänä hänen tyttärensä Nea Berglund. Tilan viinit valmistetaan luomumenetelmin ja luomusertifikaattiprosessi on aloitettu.

Anthony Betouzet’n samppanja on valikoitunut Sibelius -samppanjaksi keväällä 2019, kun Nea & Juha Berglund kävivät maistamassa eri samppanjatalojen tuotteita toivoen löytävänsä laadukkaan, autenttisen ja originaalin tuottajan.

Jean Sibelius Blanc 2018

Jean Sibelius Blanc 2018

Tastingissa maistelemamme valkoviini Jean Sibelius Blanc 2018 koostuu kahdesta rypäleestä Semillionista (65%) ja Sauvigonon Blancista (35%). Semillion-rypäle antaa viinille hedelmäisyyttä ja Sauvignon Blanc hapokkuutta.

Viini oli ulkonäöltään kirkas, vaalean keltainen ja viskositeetiltaan keskinkertainen. Tuoksultaan se oli voimakas ja hieman makeahko, vaikka olikin kuiva viini. Aromeissa tuli esille trooppista hedelmäisyyttä, kukkaisuutta ja sitrusta.

Maultaan viini oli täyteläinen ja kohtalaisen hapokas (happoja 5,1 g/l). Makea vivahde esiintyi myös maussa, vaikka sokeria tässä viinissä oli vain 3g/l (Alkon tieto). Tuoksun aromit toistuivat maussa.

Uusia aromeja ja vivahteita ei tullut esiin maistelun edetessä. Pitkä tuoksu ja maku kestivät muuttumattomina maistelun loppuun saakka.

Kokonaisuutena viini oli tasapainoinen ja hyvin hedelmäinen. Miellyttävä uusi tuttavuus suomalaiselta viinitilalta.

Hinta – Alko

Rento virtuaalitasting

Virtuaalisesta viinitastingista jäi meille positiivinen mielikuva. Maistelutilaisuudessa oli mukava, rento ja todentuntuinen ilmapiiri. Mielellämme osallistuisimme tällaiseen virtuaalitastingiin jatkossakin, mikäli niitä järjestetään.


Lisätietoa viineistä, viininviljelystä sekä tastingin järjestäjistä:

Chateau Carsin

Viinilehti

viinikellari.com


Haluatko tietää lisää viineistä? Liity maksuttoman Viiniviestin tilaajaksi!
Saat 1-2 kuukauden välein sähköpostiisi viinitietoa, viini- ja ruokasuosituksia ja pääsyn Viiniharrastajan vinkkikellariin. Voit lopettaa tilauksesi, milloin haluat. Kirjoita etunimesi ja sähköpostiosoitteesi alla oleviin kenttiin ja klikkaa painiketta: Tilaa Viiniviesti