Pääsiäismenu – Missisippisalaattia, karitsaa ja suklaajuustokakkua
Tämän kevään pääsiäismenu sai vaikutteita kreolilaisesta keittiöstä, johon on sekoittunut mm. ranskalaisten, espanjalaisten, italialaisten, afrikkalaisten ja amerikan intiaanien keittotaitoja. Kreolilaisen keittiön kehto löytyy Yhdysvalloista Lousianan osavaltiosta New Orleansista.
Alkupala, Missisippisalaatti on suoraan kreolilaisesta keittiöstä. Salaatti on kiinnostava sekoitus makeaa ja suolaista. Sen kanssa tarjolla ollut valkoviini Eve Chardonnay 2017 on lähtöisin Washingtonin osavaltiosta Yhdysvaltain itäosasta.
Pääruokana oli monien muiden vuosien tapaan lammasta: rosmariini-valkosipulimarinoidut karitsan sisäfileet, lisäkkeenä amerikkalaiset juustoperunat ja pinaatilla täytetyt Portobello -herkkusienet. Juomaksi lampaan kanssa nautittiin punaviiniä Simi Cabernet Sauvignon Reserve 2010 Kalifornian osavaltiosta Yhdysvaltain länsirannikolta.
Jälkiruoaksi tarjolla oli suklaa-juustokakkua ja Portugalialista vuosikertaportviiniä, Offley Boa Vista Vintage Porto 2003.
Missisippisalaatti
(4:lle)
- 100 g mansikoita
- 100g kiiviä
- 100 g papaijaa
- 100g mangoa
- 80 g pekaanipähkinöitä
- 40 g rusinoita
- 200 g raejuustoa
- salaatinlehtiä
Kuori ja paloittele hedelmät, revi lautaselle muutama salaatinlehti. Pane päälle raejuustoa ja hedelmänpaloja, Koristele annos rouhituilla pekaanipähkinöillä. Tarjoa lisänä Rhode Island-, juusto- ja tomaattikastiketta.
Rhode Island-kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 dl chilisosetta
- 8 cl konjakkia
- ½ tl suolaa
- ½ tl pippuria
Sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku
Juustokastike
- 3 dl kermaviiliä
- 50 g sinihomejuustoa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl valkopippuria
Hienonna juusto ja sekoita kermaviili vähitellen joukkoon. Mausta kastike ja tarkista maku.
Tomaattikastike
- 4 suurta tomaattia
- 1-1½ dl chilisosetta
- 1 dl maissiöljyä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja irrota kuoret. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon chilisose ja öljy vähitellen, mausta ja tarkista maku.
Lue myös: