Menu

Pääsiäismenu – Missisippisalaattia, karitsaa ja suklaajuustokakkua

Tämän kevään pääsiäismenu sai vaikutteita kreolilaisesta keittiöstä, johon on sekoittunut mm. ranskalaisten, espanjalaisten, italialaisten, afrikkalaisten ja amerikan intiaanien keittotaitoja. Kreolilaisen keittiön kehto löytyy Yhdysvalloista Lousianan osavaltiosta New Orleansista.   

Alkupala, Missisippisalaatti on suoraan kreolilaisesta keittiöstä.  Salaatti on kiinnostava sekoitus makeaa ja suolaista. Sen kanssa tarjolla ollut valkoviini Eve Chardonnay 2017 on lähtöisin Washingtonin osavaltiosta Yhdysvaltain itäosasta.

Missisippisalaatti, Viinihetki

Missisippisalaatissa on paljon raikkaita hedelmiä ja ruokahalua kiihottavia mausteisia kastikkeita

Valkoviini Eve Chardonnay 2017

Amerikkalainen valkoviini Eve Chardonnay 2017

Pääruokana oli monien muiden vuosien tapaan lammasta: rosmariini-valkosipulimarinoidut karitsan sisäfileet, lisäkkeenä amerikkalaiset juustoperunat ja pinaatilla täytetyt Portobello -herkkusienet. Juomaksi lampaan kanssa nautittiin punaviiniä Simi Cabernet Sauvignon Reserve 2010 Kalifornian osavaltiosta Yhdysvaltain länsirannikolta. 

Rosmariini-valkosipumarinoidut karitsan sisäfileet, Viinihetki

Rosmariini-valkosipulimarinoidut karitsan sisäfileet, amerikkalaiset juustoperunat ja pinaatilla täytetyt Portobello -herkkusienet

Simi Cabernet Sauvignon Reserve 2010 , Viinihetki

Punaviini Simi Cabernet Sauvignon Reserve 2010

Jälkiruoaksi tarjolla oli suklaa-juustokakkua ja Portugalialista vuosikertaportviiniä, Offley Boa Vista Vintage Porto 2003.

Suklaa-juustokakkua, Viinihetki

Suklaa-juustokakkua

Portviini Offley Boa Vista Vintage Porto 2003

Missisippisalaatti

(4:lle)

  • 100 g mansikoita
  • 100g kiiviä
  • 100 g papaijaa
  • 100g mangoa
  • 80 g pekaanipähkinöitä
  • 40 g rusinoita
  • 200 g raejuustoa
  • salaatinlehtiä

Kuori ja paloittele hedelmät, revi lautaselle muutama salaatinlehti. Pane päälle raejuustoa ja hedelmänpaloja, Koristele annos rouhituilla pekaanipähkinöillä. Tarjoa lisänä Rhode Island-, juusto- ja tomaattikastiketta.

Rhode Island-kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl chilisosetta
  • 8 cl konjakkia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria

Sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku

Juustokastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl valkopippuria

Hienonna juusto ja sekoita kermaviili vähitellen joukkoon. Mausta kastike ja tarkista maku.

Tomaattikastike

  • 4 suurta tomaattia
  • 1-1½ dl chilisosetta
  • 1 dl maissiöljyä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja irrota kuoret. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon chilisose ja öljy vähitellen, mausta ja tarkista maku.


Lue myös:

Pääsiäismenu 2019


 


Liity Viinihetken maksuttoman Info-viestin tilaajaksi!
Saat muutaman kerran vuodessa sähköpostiisi linkit Viinihetken uusimpiin blogiartikkeleihin ja muuta ajankohtaistietoa. Voit lopettaa tilauksesi, milloin haluat. Kirjoita etunimesi ja sähköpostiosoitteesi alla oleviin kenttiin ja klikkaa painiketta: Tilaa INFO-viesti.