Orgaaninen, vegaaninen rosé El Picoteo ja oliivi- melanzane, Viinihetki
-15€,  14 - 15/20p ⭐⭐⭐,  Kasvisruoat,  Rosée

Orgaaninen, vegaaninen rosé El Picoteo 2019 ja mehevä oliivi-melanzane

Kokeilimme mielenkiintoista kasvisruoka-ohjetta Rosa Viini & Ruokakerhon reseptivalikoimasta. Munakoisovuoka, Melanzane tulee Italiasta, tällä kertaa oliiveilla maustettuna. Viiniksi tälle ruoalle valitsimme espanjalaisen orgaanisen ja vegaanisen roséen El Picoteo 2019 (näytepullo, Rosa Viini & Ruoka).

Orgaaninen ja vegaaninen El Picoteo Organic Rosé 2019
Raikas, hedelmäinen ja hapokas El Picoteo Organic Rosé 2019

El Picoteo Organic Rosé 2019

Viini tulee tunnetulta espanjalaiselta tuottajalta Bodegas Piquerasilta. Bodegas Piquerasin perustaja on Luis Piqueras López, joka vuonna 1915 alkoi myydä viiniä kannuissa pieneltä viinitilaltaan. Luisin lapset Angel, Juan ja Luisa puolisonsa Mario Boneten kanssa ovat jatkaneet isänsä työtä. Vuodesta 2010 alkaen Angelin pojat Pablo and Javier ovat olleet Piquerasin viinitalon johdossa.

Piquerasin viinitarhat sijaitsevat Almansassa, aivan Espanjan sydämessä. Rypäleet ovat 700–800 metrin korkeudella olevista viiniköynnöksistä, ja niitä on kasvatettu luonnonmukaisilla viljelymenetelmillä. Tämä viini, El Picoteo Organic Rosé kuuluu tuottajan uusimpaan kesäviinisarjaan, jossa rosén lisäksi on myös valko- sekä punaviini.

Rosén rypäleinä on käytetty Syrahia ja Tempranilloa ja viinin väri on saatu aikaan 12 tunnin kuorikontaktin avulla. Viini soveltuu myös vegaaneille. Se on monikäyttöinen ja tuottajan mukaan sopiva kumppani myös grilliruoille.

Maistelukokemukset

Väriltään viini oli kirkas, hiukan oranssiin vivahtava roosanpunainen. Viskositeetti oli melko korkea. Tuoksu oli voimakas, tuoreen hedelmäinen ja moniarominen. Hedelmäiset ja marjaisat aromit hallitsivat tuoksun kokonaisuutta. Aromeista erotimme erityisesti persikkaa, mangoa, mansikkaa ja vadelmaa.

Maku oli keskitäyteläinen, hedelmäinen ja kuiva. 6g/l sokeria toi makuun kevyen makean vivahteen. Viinissä oli kohtalaisesti hapokkuutta (happoja 5,5g/l). Maun aromeissa tuli esiin mm. sitrusmaisia vivahteita, omenaa ja mausteisuutta, kuten pippuria. Alkoholipitoisuus oli lämmittävä (13 %).

Kokonaisuutena viini oli pirteän hapokas, raikas ja hedelmäinen. Se sopii hyvin monenlaiselle kesäruoalle, esim. kasvisruoille, äyriäisille, ja grilliruoalle sekä myös istuskeluviiniksi.


Pisteet 14 / 20p

Hinta – Alko

Podegas Piqueras


Mehevä oliivi-melanzane, Viinihetki.
Kasvisruokailijan oliivi-melanzane (Rosa Viini & Ruokakerho)

Italialainen munakoisovuoka eli oliivi – melanzane

Italialaisen munakoisovuoan raaka-aineet koostuivat munakoisosta, yrttisestä tomaattimurskasta, sipulista, mozzarella-juustosta, tuorejuustosta ja oliiveista. Kokonaisuutena munakoiso miedonmakuisena kasviksena jäi ruoan maussa hiukan tomaatin ja muiden ainesosien varjoon.

Tomaatti on selkeän hapokas vihannes ja antaa jonkin verran ruoalle happamuutta, jolloin myös viiniltä vaaditaan kohtalaista hapokkuutta. Samoin sipuli on hapan raaka-aine ja vaatii, kuten tomaattikin viiniltä hapokkuutta. Raaka sipuli voi olla viinille liian hapokas, mutta kypsennettäessä sipulin happamuus vähenee ja esiin tulee hieman makeutta.

Tämän raikkaan, hedelmäisen rosé-viinin hapokkuus tuki erittäin hyvin täyteläisen ja juustoisen kasvisruoan makumaailmaa.


Yhteistyössä:

Rosa VIINI&RUOKA


Lue myös:

Piqueras Gold Label 2016 – ryhdikästä punaviiniä kreikkalaiselle perinneruoalle


Opt In Image
Kiinnostunut viineistä? Aloita mielenkiintoinen harrastus tai syvennä jo hankkimaasi tietoa viineistä. Liity maksuttomalle viinikurssille ja Viiniviestin tilaajaksi!
Saat kuukausittain viininmaistelutehtävän, viinitietoa, viini- ja ruokasuosituksia, pääsyn Viiniharrastajan vinkkikellariin, suljettuun Facebook -ryhmään ym. Voit lopettaa tilauksesi, milloin haluat. Kirjoita etunimesi ja sähköpostiositteesi alla oleviin kenttiin ja klikkaa painiketta "Liity kurssille".