Lokakuun 2020 viiniuutuus -Riva Leone Barolo 2015
15-25€,  16 - 17/20p ⭐⭐⭐⭐,  KUUKAUDEN VIINIUUTUUS,  Punaviinit

Lokakuun 2020 viiniuutuus – Riva Leone Barolo 2015

Viinihetki on aloittanut uuden artikkelisarjan: ”KUUKAUDEN VIINIUUTUUS”. Viinihetken tiimi valitsee kiinnostavan viinin maisteltavaksi Alkon kuukauden uutuuksista.

Lokakuun -20 viiniuutuuden valitsimme Alkon erikoiserästä, joka tuli myyntiin 1.10. Huomio kiinnittyi harvinaisen edulliseen Barolo -viiniin erinomaiselta satovuodelta 2015.

Punaviini Riva Leone Barolo 2015 tulee Piemontesta, joka on yksi Italian kuuluisimmista viinialueista. Viini on lajikeviini (100%) Nebbiolo-rypäleestä ja se kuuluu Italian korkeimpaan DOCG -laatuluokkaan. Viini on käynyt 15 päivää ruostumattomissa terässäilöissä, kypsynyt vähintään 2 vuotta tammitynnyreissä ja yhden vuoden pullossa.

Tarina kertoo, että viinin nimi Riva Leone on saanut nimensä viinikauppiaasta, joka aikoinaan kävi maistelemassa viinejä Piemonten Alban kylän ympäristön viinitiloilla. Aina, kun maisteltu viini miellytti häntä, hän ilmoitti asiasta: Marca Leone!

Kommentit viinistä

Maistelimme viiniä 3.10.20. Dekantointi 8 tuntia.

Ulkonäöltään viini oli kirkas, läpinäkyvä, väriltään tiilenpunainen ja viskositeetiltään korkea. Tuoksultaan se oli voimakas ja vivahteikas. Aromeista erottui paahteisuutta, mausteisuutta, kuivattuja hedelmiä (luumua), sikarilaatikkoa ja häivähdys salamia.

Maku oli runsaan tanniininen, kuiva (sokeria 1g/l) ja kohtalaisen hapokas (happoja 5.4g/l) toistaen tuoksun aromeja. Jälkimaku oli pitkä. Vaihdettaessa tasting-lasi Pinot Noir -lasiin, maku sai uusia marjaisia vivahteita ja myös tuoksu avautui lisää.

Kokonaisuutena viini oli jo hiukan kehittynyt, keskitäyteläinen, hapokas, mutta vielä karhean tanniininen tyypillinen nuori Barolo. Viini on jo nyt juotavissa, mutta se todennäköisesti paranee useamman vuoden kellaroinnilla, jolloin tanniinit pehmenevät ja makumaailma monipuolistuu.

Useamman tunnin dekantoinnin avulla viini soveltuu jo nyt voimakkaille liharuoille ja vahvoille juustoille. Itse kokeilimme viiniä täyteläisen vanhan Goudan parina. Nuoren Barolon rouheat tanniinit kesyyntyivät nopeasti suolaisen juuston kanssa ja makuelämys oli herkullinen.


Pisteet 16/20p.

Viinin tuottaja: MGM /Barone Montalto.

Hinta – Alko 23.90€ (lokakuu 2020). Hinta/laatusuhde hyvä.


Lue myös:

Punaviini Vite Colte Barolo Essenze Riserva 2001 ja maistelumenu


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *