-15€,  14 - 15/20p ⭐⭐⭐,  KUUKAUDEN VIINIUUTUUS,  Rosée,  Vuosi 2020

Joulukuun 2020 viiniuutuus – Charivari La Rose Sauvage 2019

Alkon joulukuun erikoiserien uutuuksissa huomio kiinnittyi valikoimaan ”Talviroseet”. Useimmiten roseeuutuuksia on totuttu näkemään kevään ja kesän valikoimissa ja itsekin olemme maistelleet niitä lähinnä kesäisin.

Lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi valitsimme maisteltavaksi nuoren suomalaisen viinintekijän, Nea Berglundin luonnollisin menetelmin valmistetun viinin, Charivari La Rose Sauvage 2019.

Charivari La Rose Sauvage 2019 tulee Ranskan Bordeauxista. Nea Berglund on valmistanut viinin perheensä Chateau Carsinin viinitilalla Cadillac Côtes de Bordeaux’ssa. Tilalla on harjoitettu orgaanista viininviljelyä vuodesta 2003 alkaen.

Nea Berglund on Chateau Carsinin viinintekijä ja Charivari Wines on hänen oma viiniprojektinsa. Nämä viinit poikkeavat tyyliltään perinteisistä Bordeaux-viineistä.

Charivari La Rose Sauvage 2019 on valmistettu 100% orgaanisista Malbec-rypäleistä, jotka poimitaan käsin.  Viininvalmistuksessa ei ole käytetty kaupallisia hiivoja tai lisäaineita.  Ainoa viiniin lisätty yhdiste on rikki. Viini on käynyt luonnollisen alkoholikäymisen avoimessa terästankissa ja kypsynyt siinä muutaman kuukauden. Se on pullotettu ilman kirkastusta tai suodatusta.

Viinipullon etiketin on suunnitellut Jenna Kunnas ja etiketti kuvaa viinitilalla kasvavia villiruusuja. Viini on alkuviini ja soveltuu myös vegaaneille.

Kommentit viinistä

Maistelimme viiniä 3.12.2020

Ulkonäöltään viini oli hiukan utuinen, mikä on tyypillistä suodattamattomille viineille. Väriltään se oli heleän punainen ja viskositeetiltaan kohtalainen. Nuorekkaan hedelmäisessä tuoksussa erottui mm. mansikkaa ja kukkaisuutta. Myöhemmin aromeihin kehittyi kasvimaisia (mm. raparperi) vivahteita.

Maku oli kuiva (jäännössokeria 1g/l), kevyen täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja kohtalaisen hapokas (4g/l). Tuoksun aromit, erityisesti mansikka, toistuivat maussa. Lisäksi esiin nousi kirpeää punaherukkaa ja raparperia. Jälkimaku oli kohtalaisen pitkä.

Kokonaisuutena viini oli ryhdikäs, hapokas, aromeiltaan marjainen ja kukkainen. Viini on nyt parhaimmillaan juotavaksi ja kannattaa tarjoilla hyvin viilennettynä.

Charivari La Rose Sauvage 2019 sopii hyvin mm. kasvisruoille ja pikkusuolaisille. Itse kokeilimme viinin parina vihreää salaattia, johon oli lisätty mangoa, mozzarellaa ja pannulla paistettua halloumia. Halloumin suolaisuus pehmensi viinin kirpeää hapokkuutta mukavasti.

Tämä kaunis heleän punainen viini sopii hyvin myös joulun ajan aperitiiviksi.


Pisteet 14/20p

Tuottaja: Charivari Wines

HintaAlko 14,89€ (joulukuu 2020)


Lue myös:
Tammikuun 2021 viiniuutuus – Besini Qvevri 2018, Kakheti, Georgia | Viinihetki

Haluatko tietää lisää viineistä? Liity maksuttoman Viiniviestin tilaajaksi!
Saat 1-2 kuukauden välein sähköpostiisi viinitietoa, viini- ja ruokasuosituksia ja pääsyn Viiniharrastajan vinkkikellariin. Voit lopettaa tilauksesi, milloin haluat. Kirjoita etunimesi ja sähköpostiosoitteesi alla oleviin kenttiin ja klikkaa painiketta: Tilaa Viiniviesti