Virtuaalitasting Antinori
-15€,  15-25€,  Punaviinit,  Valkoviinit,  Viinitapahtumat ja -matkat

Antinorin viinitalon klassikkoviinit virtuaalitastingissa

Vuoden ensimmäisessä virtuaalitastingissä ”vierailimme” Italiassa, Toscanan maakunnassa. Vientipäällikkö Alessandro Leone johdatteli meidät maailman yhdeksänneksi vanhimman viinitalon Marchesi Antinorin klassikkoviinien pariin. Tapahtuman järjesti Viiniposti ja tastingin vetäjänä toimi tuotepäällikkö Elina Salminen (Fine Brands Oy). Maisteltavana olivat punaviini Villa Antinori Rosso ja valkoviini Villa Antinori Bianco.

Viinitalo Antinori, Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ”Arte Fiorentinaan, Viinihetki
Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ”Arte Fiorentinaan vuonna 1385. Etäyhteyden päässä Antinorin vientipäällikkö Alessandro Leone (oik.)

Viinitalo Marchesi Antinori

Antinori on Italian arvostetuimpia ja tunnetuimpia viinitaloja. Viinitila sijaitsee Barginossa Firenzen ja Sienan välissä. Antinorin suvulla on pitkä historia viininvalmistajana, yli 600 vuotta. Antinorin suvun tarina juontaa juurensa vuoteen 1385, kun Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ”Arte Fiorentinaan”. Siitä lähtien suvussa on valmistettu viinejä katkeamattomasti.

Marchese Piero Antinori,  kunniatoimitusjohtaja. Viinihetki
Marchese Piero Antinori, on yhtiön nykyinen kunniatoimitusjohtaja. Etäyhteyden päässä tuotepäällikkö Elina Salminen, Fine Brands Oy (oik).

Viinitaloa johtaa nykyisin Albiera Antinori ja myös hänen kaksi sisartaan, Allegra ja Alessia ovat vahvasti liiketoiminnassa mukana. Heidän isänsä, Marchese Piero Antinori, on yhtiön nykyinen kunniatoimitusjohtaja.

Antinorin viinitilan moderni muotoilu Viinihetki
Antinorin viinitalon toimitiloissa on huomioitu ympäristöystävällisyys niin ulkoasun kuin teknologiankin näkökulmasta.

Nykyinen, ulkoasultaan hyvin moderni viinitila on Archea Associati -arkkitehtien suunnittelema. Suunnittelussa on erityisesti huomioitu tilan sopeutuminen ympäröivään luontoon ja sen mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset mm. energiankulutuksen osalta. Uusi rakennus vihittiin käyttöön lokakuussa 2012.

Punaviini Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rossoa, Antinorin perheen nimikkoviiniä, valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1928 Piero Antinorin isän Niccolò Antinorin toimesta. Tuolloin viinin päärypäle oli Sangiovese (Chianti Classico). Nykyäänkin Villa Antinori Rosson rypäleistä n. 50% on Sangiovesea. Lisäksi käytetään kansainvälisiä lajikkeita kuten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot ja Syrah.

Jotta viini säilyttäisi nimen Chianti, se on tuotettava vähintään 80 % Sangiovese-rypäleillä. Tästä syystä Villa Antinori Rosson nykyinen laatuluokitus on IGT Toscana. Suomeen Villa Antinori Rossoa on tuotu vuodesta 1980 alkaen.

Maistelimme Villa Antinori Rosson vuosikertaa 2017. Tuoksultaan viini oli hyvin marjainen ja maku seurasi tuoksun aromeja, mansikkaa ja kirsikkaa. Tasapainoinen, pehmeätanniininen, hyvä ruokaviini esimerkiksi erilaisille liharuoille.

Hinta /Alko

Valkoviini Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Biancon ensimmäisen vuosikerran on valmistanut Niccolò Antinori vuonna 1931 ja Suomeen viiniä on tuotu vuodesta 1971 alkaen. Maisteltavana olleen viinin vuosikerta oli 2019 ja sen rypäleinä ovat Malvasia, Malvasia Toscana, Trebbiano, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Riesling ja Trebbiano.

Tuoksultaan viini oli tuoreen hedelmäinen. Maku oli kohtalaisen hapokas. Aromeissa erottui mm. sitrusta ja trooppisia hedelmiä, kuten ananasta. Raikas viini esimerkiksi kalaruoille ja äyriäisille.

Hinta/Alko

Antinorin viinitila sijaitsee Toscanassa (kartta). Vinihetki
Antinorin viinitalo sijaitsee Toscanassa Barginossa Firenzen ja Sienan välissä.

Palanen Toscanaa kotisohvalla

Tämä Viinipostin järjestämä virtuaalitasting oli innostava retki Toscanaan. Vientipäällikkö Alessandro Leone esitteli Antinorin historiaa sekä kertoi viinien tuotannosta monipuolisesti ja asiantuntevasti. Selväksi tuli varmasti mm. se, missä Toscana sijaitsee ja mitkä ovat esimerkiksi Chianti Classicon ydinalueet.

Kokonaisuutena tämä Viinipostin järjestämä virtuaalitasting oli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Yhteydet toimivat hyvin, tunnelma oli rento ja viihtyisä. Tapahtuma oli maksuton.


Viiniposti

Viinitalo Antinori


Lue myös:

Virtuaalitastingissä italialaista punaviiniä Barbera-rypäleestä | Viinihetki


Haluatko tietää lisää viineistä? Liity maksuttoman Viiniviestin tilaajaksi!
Saat 1-2 kuukauden välein sähköpostiisi viinitietoa, viini- ja ruokasuosituksia ja pääsyn Viiniharrastajan vinkkikellariin. Voit lopettaa tilauksesi, milloin haluat. Kirjoita etunimesi ja sähköpostiosoitteesi alla oleviin kenttiin ja klikkaa painiketta: Tilaa Viiniviesti